pro 4 osoby: 400 g bílého zelí, 250 g mrkve, 250 g brambor, 150 g pórku, 2 lžíce přepuštěného másla, 125 g červené čočky, sůl, bílý pepř, 200 ml rajčatové šťávy, 175 ml zeleninového vývaru, 2 snítky petrželky, 50 g parmazánu, 2 lžíce vinného octa
Zelí očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. Mrkev a brambory oloupeme a omyjeme. Pórek očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Máslo rozehřejeme. Bílé zelí na něm za stálého míchání osmahneme. Po 10 minutách přidáme mrkev, pórek, brambory a propláchnutou čočku. Osolíme a opepříme. Přilijeme rajčatovou šťávu a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Petrželku opereme a nadrobno posekáme. Parmazán nastrouháme. Směs dochutíme soli, pepřem a octem. Posypeme sýrem a petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat