29. prosince 2009

Čočka s kyselým zelím

300 g velkozrnne cocky, 1 bobkovy list, sul, 500 g kysaneho zeli, kmin, 1 jablko, 100 g prorostle anglicke slaniny, 3 lzice oleje nebo sadla, 1 velka cibule, 2 lzice hladke mouky, 200 g uzeneho masa, sojova omacka, vegeta

Cocku predem namocime na nekolik hodin do studene vody a s pridanim bobkoveho listu uvarime domekka. Zvlast uvarime kysane zeli se soli a kminem - vodu slijeme do jineho hrnecku. K zeli nastrouhame 1 jablko a zamichame. Anglickou slaninu nakrajenou na kosticky rozskvarime, zpenime na ni dozlatova cibulku, pridame hladkou mouku a rychle osmazime. Do vetsiho hrnce dame hotovou cocku, zeli s jablkem, jisku, nakrajene uzene maso a rozredime vodou ze zeli. Osolime, okorenime sojovou omackou a vegetou a jeste chvili prohrejeme

Žádné komentáře:

Okomentovat