6 zelenych paprikovych lusku, 1 cibule, 3 strouzky cesneku, maly kousek zazvoru, 300 g velkozrnne cocky, rimsky kmin, 3 lzice olivoveho oleje, 2 loupana rajcata, spetka kajenskeho peprem, 1 lzice sekane petrzelky, 1 l zeleninoveho vyvaru z kostky, 2 lzicky citronove stavy
Papriku grilujeme, az se na ni utvori puchyre. Zabalenou do plastoveho sacku ji nechame vychladnout. Potom ji oloupeme, zbavime seme a nakrajime na 2 cm siroke nudlicky. Oloupeme cibuli, cesnek a zazvorovy koren. Vse najemno nasekame a vlozime do hrnce s cockou, rimskym kminem, olejem, rajcaty, kajenskym peprem a petrzelkou. Zalijeme zeleninovym vyvarem a zvolna varime asi 30 az 40 minut. Cocku nerozvarime, ale nechame sypkou. Pridame nudlicky papriky a zvolna varime dalsi 3 minuty. Pokrm ochutime citronovou stavou a podavame s cerstvym pecivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat