6. prosince 2009

Čočková polévka s párkem a žampiony

Suroviny: 120 g cocky, 4 lzice oleje, 3 lzice hladke mouky, 1 cibule, 1 parek, 150 g cerstvych nebo sterilovanych zampionu, mleta paprika, pepr, petrzelka, sul

Postup: Prebranou, proplachnutou čočku namočime asi na 2 hodiny do studene vody, dame varit a behem varu pridame očistene a na platky nakrajene žampiony. Z drobne nakrajene cibule, mouky a časti oleje pripravime ružovou jišku, zredime ji vodou, dobre ji povarime. Na kolecka nakrajeny parek osmažime na oleji, vmichame papriku a pridame do polevky. Osolime ji a okorenime peprem a prolisovanym cesnekem. Pred podavanim polevku posypeme sekanou petrželkou.

1 komentář:

  1. Recept vypadá velice dobře, podle mé chuti, okomentuji až ho uvařím. Bude to ještě dnes, nebo zítra. Místo žampionů použiji hlivu ústřičnou. Díky za zajímavé recepty Szabová Miroslava

    OdpovědětVymazat