200 g cocky, slanina, 40 g hladke mouky, 1 cibule, sul, pepr, majoranka, cesnek, salek kysane smetany, bobkovy list, ocet nebo citronova stava
K namocene cocce dolijeme vodu a dame varit. Pridame bobkovy list. Mekkou cocku prolisujeme nebo nechame vcelku, podle toho, komu polevku pripravujeme. Slaninu nakrajime na kosticky, rozskvarime ji, skvarecky vybereme a dame je stranou. Ve zbylem tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, zaprasimu moukou a pripravime zlatou jisku. Jiskou zahustime polevku, vyjmeme bobkovy list, ktery polevce dodava vuni, povarime, osolime, okorenime, zalijeme smetanou a podle chuti prisolime. Do hotove polevky vratime skvarecky slaniny. Polevku muzeme podavat jako samostatny pokrm s pecivem nebo s chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat