6. prosince 2009

Drúbeží játra se sójovými boby

2 polevkove lzice tuku na smazeni, 1 velka cibule, 6 rajcat, 400 g drubezich jater, 1 lzicka worcesterove omacky, 1 lzicka sojove omacky, 1 velka lzice plnotucne horcice, 1 velka lzice kecupu, 1 lzicka koreni vegeta, 1 velky hrnek uvarenych a ocezenych sojovych bobu, 1 lzicka solamylu, 1 baleni testovin, 80 g tvrdeho syra

Sojove boby uvarime v dostatecnem mnozstvi vody domekka, sul pridame k soji az pred koncem vareni. Soju ocedime. Pri vareni sojovych bobu muzeme do hrnce vlozit 1-2 bobkove listy, ktere po uvareni vyjmeme. Cibuli oloupeme a nasekame na drobne kosticky. Rajcata omyjeme a nakrajime na ctvrtky. V hlbsim kastrolu rozehrejeme tuk na smazeni, prisypeme cibuli a nechame ji za staleho michani zesklovatet. Pridame rajcata a podusime je. Potom do panve vlozime drubezi jatra, je-li potreba, pokrajime je na mensi kousky. Smes ochutime worcesterovou omackou, sojovou omackou, horcici, kecupem a korenim vegeta a podlijeme asi hrnkem vody. Mezitim uvarime spagety podle navodu na obalu. V trosce vody rozmichame solamyl a prilijeme jej do panve. Vse promichame a nechame jeste chvili povarit. Nakonec smes osolime a opeprime a smichame s pripravenymi sojovymi boby. Na jemnem struhadle nastrouhame tvrdy syr. Do taliru rozdelime uvarene spagety, pripravenou smes a pokrm posypeme strouhanym syrem. Ihned podavame.

Žádné komentáře:

Okomentovat