16. prosince 2009

Evino rizoto na druhou

0,5 kg rýže,4 ks kuřecích prsou,400 g sterilovaného hrášku, 200 g sterilovaných krájených žampionů, 400 g nastrouhaného sýra – eidam 30%, 2 lžíce olivového oleje,sůl,pepř,200 g ovesných vloček,300 g nastrouhané mrkve

Nejprve uvaříme rýži – cca 20 minut, nesolenou, bez oleje. Uvařenou rýži rozdělíme do dvou misek. Do jedné větší mísy dáme 2/3 rýže, osolíme, opepříme, kápneme olivový olej a přidáme hrášek, žampióny a uvařené kuřecí maso které předem nakrájíme na kostičky. Promícháme, dáme na talíř a posypeme sýrem.Do druhé misky dáme rýži, najemno nakrájené kuřecí masíčko, nastrouhanou mrkev a vločky. Nesolíme nepepříme, promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat