7. prosince 2009

Fazolky s tymiánem

Na 4 porce: 750 g zelených fazolek, 180 g slaniny, 4 zelené jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, lžičku tymiánu, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, tabasco, 4 tvrdá rajčata

Očištěné zelené fazolky omyjeme, 7 minut vaříme v osolené vodě a slijeme. Cibulku oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky a na troše oleje ji lehce orestujeme. Fazolky promícháme s cibuli, slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem, zalijeme ½ šálkem vody, zakryjeme poklici a podusíme. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, odstraníme semínka a přidáme k fazolkám. Společně je necháme ještě několik minut podusit a dochutíme tabascem. Podáváme s bílým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat