13. prosince 2009

Fazolová polévka se smetanou

1 cibule,1 - 2 stroužky česneku, 10 dkg másla,1 mrkev,1 kořen petržele,25 dkg zelených fazolí,sůl;pepř,3 polévkové lžíce mouky,1 kávová lžička mleté červené papriky,3 polévkové lžíce zakysané smetany,1 citron
 
Najemno nasekanou cibuli osmahneme na rozpáleném másle. Během dušení přisypeme špetku soli, aby cibule pustila šťávu. Přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, kořen petržele a vše opepříme. Zelené fazole očistíme a přidáme je k základu polévky. Podusíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, zalijeme vodou a důkladně povaříme.Ze 3 polévkových lžic mouky a ze stejného množství smetany a vody připravíme zahuštění, které do polévky přilijeme. Osolíme, opepříme a ochutíme malým množstvím rozetřeného česneku. Pikantní chuť dodáme polévce šťávou vymačkanou z jedné půlky citronu. Před podáváním pokapeme smetanou.


Žádné komentáře:

Okomentovat