4 brambory; 20 dkg tenkých fazolí; 1 stroužek česneku; 1 kávová lžička hořčice; 2 polévkové lžíce bílého vinného octa; 1 citron; 1 hlavička ledového salátu; 20 černých oliv; 2 polévkové lžíce kaparů; 30 dkg tuňáka z konzervy; 15 dkg třešňových rajčat; 3 vejce; 8 uzených šprotů; za studena lisovaný olivový olej
Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme spařené fazole a zakapeme olivovým olejem. Připravíme zálivku: 1 dl olivového oleje rozmícháme s rozetřeným česnekem, hořčicí, bílým vinným octem a šťávou z jedné poloviny citronu. Před podáváním položíme na talíř nejprve listy ledového salátu, na salát položíme směs brambor s fazolemi, posypeme olivami a kapary. Přidáme tuňáka a rozkrájená třešňová rajčata. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na dílky a položíme na salát. Vše zakapeme česnekovou zálivkou z olivového oleje. Podáváme s uzenými šproty.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat