400 g hrachu, sul, 200-250 g uzeniny nebo uzeneho masa, trochu strouhanky, cibule, sadlo
Predem namoceny hrach uvarime domekka, ocedime, osolime a promichame s uzeninou nakrajenou na mensi kousky. Smes urovname do vymasteneho strouhankou vysypaneho pekacku. Vrstva ny nemela byt vyssi nez 3 cm. Na kousku sadla osmahneme trochu strouhanky a rozdelime ji po povrchu hrachu. Na kousku sadla usmazime na krouzky rozebranou cibuli a rovnez ji rozlozime po povrchu hrachu. Zapeceme v dobre vyhrate troube asi 30 minut. Potom rozdelime na porce a lopatkou opatrne prendame na talire. Podavame se salatem nebo s okurkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Hrách zapečený s uzeninou nebo s uzeným masem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat