300 g hrachu, hrnek rajske stavy, protlaku nebo zredeneho kecupu, 250 g kysaneho zeli, kousek masla nebo sadla, strouhanka, 50 g nastrouhaneho tvrdeho syra, sul, pepr, petrzelova nat
Hrach prebereme, proplachneme a po namoceni uvarime domekka. Muzeme pouzit take hrach predvareny, ktery pripravime podle navodu na obalu. Uvareny hrach smichame s osolenou rajskou stavou nebo se zredenym kecupem a prendame do vymasteneho pekacku. Kysele zeli prekrajime, podusime do zmeknuti v mirne osolene vode, scedime, opeprime a rozlozime na hrach. Navrch nasypeme strouhany syr smichany se strouhankou, pridame nekolik platku masla, ktere rozlozime na povrch pokrmu a zapeceme asi 20 minut v dobre vyhrate troube. Pri podavani ozdobime nasekanou zelenou petrzelkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat