7. prosince 2009

Hrach zapečený se zelím

300 g hrachu, hrnek rajske stavy, protlaku nebo zredeneho kecupu, 250 g kysaneho zeli, kousek masla nebo sadla, strouhanka, 50 g nastrouhaneho tvrdeho syra, sul, pepr, petrzelova nat

Hrach prebereme, proplachneme a po namoceni uvarime domekka. Muzeme pouzit take hrach predvareny, ktery pripravime podle navodu na obalu. Uvareny hrach smichame s osolenou rajskou stavou nebo se zredenym kecupem a prendame do vymasteneho pekacku. Kysele zeli prekrajime, podusime do zmeknuti v mirne osolene vode, scedime, opeprime a rozlozime na hrach. Navrch nasypeme strouhany syr smichany se strouhankou, pridame nekolik platku masla, ktere rozlozime na povrch pokrmu a zapeceme asi 20 minut v dobre vyhrate troube. Pri podavani ozdobime nasekanou zelenou petrzelkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat