7. prosince 2009

Hrachový kotlík s vínnou klobásou

1 cibule, 50 g slaniny, 1 porek, 2 mrkve, 1 lzice oleje, 200 g loupaneho hrachu, 4 vinne klobasy, 500 g brambor, hrnek mrazeneho hrasku, 100 g chleba, 3 lzice masla, sul, polevkove koreni, 75 ml plzenskeho piva

Cibuli a slaninu nadrobno nakrajime. Porek a ocistenou mrkev nakrajime na kolecka. Na oleji opeceme slaninu a osmahneme na ni cibuli. Pridame porek, mrkev a loupany hrach. Prilijeme litr vody a varime 1,5 hodiny. Behem vareni vlozime klobasy. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrajime na male kostky. Spolu s mrazenym hraskem je pridame do hrnce 10 minut pred koncem varu. Chleba nakrajime na kosticky a osmazime je na masle. Kotlikovou polevku osolime, ochutime polevkovym korenim a pivem. Podavame s osmazenym chlebem jako samostatny zimni pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat