16. prosince 2009

Husa v šouletu

350 g hrachu, 1 mala husa nebo husi stehna, cibule, cesnek, sul, pepr, kmin, 350 g krup

Hrach prebereme, proplachneme, zalijeme dostatecnym mnozstvim studene vody a nechame 8 hodin nabobtnat. Omytou a osusenou malou husu nebo husi stehynka potreme smesi z jemne nakrajene cibule, prolisovaneho cesneku se soli, drceneho kminu a mleteho pepre. Pote ji vlozime do pekace, podlijeme a zvolna peceme domekka. Mezitim uvarime hrach a kroupy, smichame je dohromady a prilijeme cast vypeku. Husu naporcujeme. Pekac vymazeme husim sadlem, navrstvime cast souletu ( hrach a kroupy), poklademe masem a zasypeme opet souletem. Vlozime do vyhrate trouby a zapeceme. Podavame s kysanym zelim, pikantni zeleninou nebo se salatem z cerstveho zeli.


Žádné komentáře:

Okomentovat