13. prosince 2009

Kotlety na hrachu

500 g zeleneho neloupaneho hrachu, lit a pul vyvaru z masa nebo masoxu, 2 platky bile veky, sekana petrzelka, 2 lzice masla nebo rostlinneho tuku, korenova zelenina, 4 vykostene kotlety, 2 parky, mlety pepr a sul

Hrach proplachneme studenou vodou a vsypeme do variciho vyvaru. Varime velmi pozvolna asi 2 a pul hodiny. Rozdrobime si veku, nasekame omytou petrzelku a spolu s vekou osmahneme na panvi na rozpalenem tuku. Vyjmeme a nechame vychladnout. Mezitim si ocistime a pod tekouci vodou omyjeme polevkovou zeleninu, kterou nakrajime na kosticky. Oplachnute kotlety osusime v papirovem ubrousku. Tukove okraje platku nekolikrat narizneme, aby se nam pri peceni maso nekroutilo. Priblizne 30 minut pred koncem varu hrachu pridame nakrajenou polevkovou zeleninu, kotlety a parky. Udusene maso i parky potom vyjmeme. Uzeninu nakrajime na kolecka. Smes hrachu a zeleninu spolu s kotletami a kousky parku vlozime do pekace, podle chuti pridame sul a pepr. Vse zasypeme orstovanou vekou s petrzelovou nati. Vlozime do hodne rozpalene trouby, peceme dozlatova asi 30-40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat