300 g zeleneho a zluteho hrachu, 4 kusy kureciho file, cervena cibule, 1 lzice oleje, kajensky pepr, 4 chilli papricky, 2 strouzky cesneku, 400 g rajcat, 2 lzice bileho vinneho octa, petrzel na ozdobeni
Hrach proplachneme a nechame pres noc macet v jednom litru studene vody. Kureci file omyjeme, osusime a v hluboke panvi dobre opeceme po obou stranach asi 5 minut. K orestovanemu file pridame jemne nakrajene kousky cibule, vse dochutime soli, kajenskym peprem a vinnym octem. Filety vyjmeme a do panve nalijme nabobtnale lusteniny i s vodou, v niz se pres noc macely, a varime. Zhruba po 30 minutach pridame jemne nasekany cesnek, 2 nadrobno nakrajene chilli papricky, oloupana rajcata a kolecka cibule. Vse varime jeste asi dalsi pul hodiny. Jednotlive platky kureciho masa podelne rozkrojime a zhruba 5 minut pred koncem pripravy hrachu polozime na jejich povrch do panve pod poklicku, aby se filety opet dobre prohraly. Jidlo servirujeme ozdobene nasekanou petrzelkou a na tenka kolecka nakrajenou chilli paprickou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat