16. prosince 2009

Kuřecí filé s hrachem

300 g zeleneho a zluteho hrachu, 4 kusy kureciho file, cervena cibule, 1 lzice oleje, kajensky pepr, 4 chilli papricky, 2 strouzky cesneku, 400 g rajcat, 2 lzice bileho vinneho octa, petrzel na ozdobeni

Hrach proplachneme a nechame pres noc macet v jednom litru studene vody. Kureci file omyjeme, osusime a v hluboke panvi dobre opeceme po obou stranach asi 5 minut. K orestovanemu file pridame jemne nakrajene kousky cibule, vse dochutime soli, kajenskym peprem a vinnym octem. Filety vyjmeme a do panve nalijme nabobtnale lusteniny i s vodou, v niz se pres noc macely, a varime. Zhruba po 30 minutach pridame jemne nasekany cesnek, 2 nadrobno nakrajene chilli papricky, oloupana rajcata a kolecka cibule. Vse varime jeste asi dalsi pul hodiny. Jednotlive platky kureciho masa podelne rozkrojime a zhruba 5 minut pred koncem pripravy hrachu polozime na jejich povrch do panve pod poklicku, aby se filety opet dobre prohraly. Jidlo servirujeme ozdobene nasekanou petrzelkou a na tenka kolecka nakrajenou chilli paprickou.


Žádné komentáře:

Okomentovat