13. prosince 2009

Polévka ze zelených fazolí s těstovinami tarhoňa

40 dkg zelených fazolí; 1 cibule; 5 dkg prorostlé uzené slaniny; 10 dkg uzené šunky; 1 česnek; 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku; 1 lusk zelené papriky; 1 rajče; 2 dl zakysané smetany; 10 dkg těstovin „tarhoňa”; 1 svazek petrželové natě; sůl; pepř; červená mletá paprika

Slaninu nakrájíme na kostičky a smahneme tak dlouho, dokud nepustí vlastní šťávu. Na tuku ze slaniny opečeme na malé kousky nakrájenou šunku a nadrobno nasekanou cibuli a potom přihodíme také rozkrájený paprikový lusk a rajče. Osolíme, opepříme, pak přidáme zelené fazole a několik stroužků česneku nakrájených na plátky. Do základu vmícháme rajčatový protlak a mírně podusíme. Vsypeme najemno nasekanou petrželovou nať a podlijeme takovým množstvím vody, aby zelenina byla pod hladinou. Několik minut povaříme a přisypeme předem mírně opražené těstoviny. Vaříme tak dlouho, dokud zelené fazole nebudou zcela měkké. Polévku podáváme zakapanou zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat