40 dkg zelených fazolí; 1 cibule; 5 dkg prorostlé uzené slaniny; 10 dkg uzené šunky; 1 česnek; 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku; 1 lusk zelené papriky; 1 rajče; 2 dl zakysané smetany; 10 dkg těstovin „tarhoňa”; 1 svazek petrželové natě; sůl; pepř; červená mletá paprika
Slaninu nakrájíme na kostičky a smahneme tak dlouho, dokud nepustí vlastní šťávu. Na tuku ze slaniny opečeme na malé kousky nakrájenou šunku a nadrobno nasekanou cibuli a potom přihodíme také rozkrájený paprikový lusk a rajče. Osolíme, opepříme, pak přidáme zelené fazole a několik stroužků česneku nakrájených na plátky. Do základu vmícháme rajčatový protlak a mírně podusíme. Vsypeme najemno nasekanou petrželovou nať a podlijeme takovým množstvím vody, aby zelenina byla pod hladinou. Několik minut povaříme a přisypeme předem mírně opražené těstoviny. Vaříme tak dlouho, dokud zelené fazole nebudou zcela měkké. Polévku podáváme zakapanou zakysanou smetanou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Polévka ze zelených fazolí s těstovinami tarhoňa
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat