6. prosince 2009

Sójová těstovinová variace

1/2 baleni barevnych testovin, 1/2 baleni svetlych testovin, 1 konzerva lancmitu, 1 maly sladky kecup, 2 hrnky sojovych bobu uvarenych domekka, 4 lzice rostlinneho oleje, 4 strouzky cesneku, sul, pep, lzicka sojove omacky, 100 g tvrdeho syra, na ozdobeni ruznobarevne paprikove lusky

Sojove boby uvarime v dostatecnem mnozstvi vody domekka, sul pridame az pred koncem vareni. Prebytecnou tekutinu slijeme. Do dvou hrncu nalijeme studenou vodu, kterou osolime a privedeme k varu. Pridame po jedne lzici rostlinneho oleje, aby se testoviny neslepily. Do jednoho hrnce nasypeme svetle testoviny a druheho barevne testoviny. Nechame je uvarit podle navodu na obalu. Mezitim si pripravime omacku. Do hlubsi panve nalijeme priblizne dve polevkove lzice rostlinneho oleje, ktery nechame rozehrat na vysokou teplotu. Otevreme konzervu lancmitu a maso nakrajime na kosticky. Cesnek oloupeme a prolisujeme. Rozkrajeny lancmit nasypeme do panve a za staleho promichavani jej opeceme ze vsech stran. Pridame uvarene a ocezene sojove boby a sladky kecup. Vse promichame a nechame prohrat. Nakonec pridame sojovou omacku, prolisovany cesnek, sul, pepr. Z obou druhu testovin slijeme vodu. Na jemnem struhadle nasrouhame tvrdy syr, pripadne uzeny syr. Svetle i barevne testoviny promichame a rovnomerne rozdelime na talire. Doprostred pridame masovou smes a povrch pokrmu posypeme nastrouhanym syrem. Na zaver muzeme tento zdravy pokrm ozdobit jeste nekolika prouzky cervene, zlute a zelene papriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat