7. prosince 2009

Španělský hrnec

250 g zluteho hrachu, 2 cibule, 3 strouzky cesneku, 250 g hoveziho masa, 250 g skopoveho masa, 1 kureci stehno, 100 g slaniny, 200 g parku, 4 lzice oleje, sul, mlety pepr, drceny kmin, 300 g hlavkoveho zeli, 1/2 mensiho celeru, 300 g mrkve, 250 g zelenych fazolek, 1 hlavka salatu

Prebrany a proplachnuty hrach zalijeme vodou a pres noc nechame zmeknout. Oloupanou cibuli a cesnek nakrajime nadrobno. Maso nakrajime na kostky, slaninu na kosticky a parky na kolecka. Olej rozehrejeme ve vetsim hrnci a osmahneme na nem cibuli a cesnek. Pridame maso a vykostene, na kousky nakrajene kureci maso, slaninu a za stleho michani ho opeceme dohneda. Mezitim v jine nadobe uvarime ve vode, ve ktere jsme ho namaceli, zmekly hrach. Potom ho pridame do hrnce s masem, osolime, opeprime, okminujeme, nadobu prikyjeme a varime dal, az maso zmekne. Ocistene zeli nakajime na nudlicky a spolu s ocistenym, na dilky nakrajenym celerem a na kolecka nakrajenou mrkvi pridame k masu s hrachem. Pridame dlouhych vlaken zbavene a na dilky nakrajene fazolky a jeste varime, az zelenina zmekne. Ke konci vareni pridame omyty a na ctvrtky nakrajene hlavkovy salat. Potom vyvar ocedime a podavame jako polevku. Maso se zeleninou a hrach podavame jak dalsi chod tak, ze maso rozdelime na talire a kolem nej ozdobne podle druhu rozlozime barevnou zeleninu a hrach.

Žádné komentáře:

Okomentovat