Prebrany a proplachnuty hrach zalijeme vodou a pres noc nechame zmeknout. Oloupanou cibuli a cesnek nakrajime nadrobno. Maso nakrajime na kostky, slaninu na kosticky a parky na kolecka. Olej rozehrejeme ve vetsim hrnci a osmahneme na nem cibuli a cesnek. Pridame maso a vykostene, na kousky nakrajene kureci maso, slaninu a za stleho michani ho opeceme dohneda. Mezitim v jine nadobe uvarime ve vode, ve ktere jsme ho namaceli, zmekly hrach. Potom ho pridame do hrnce s masem, osolime, opeprime, okminujeme, nadobu prikyjeme a varime dal, az maso zmekne. Ocistene zeli nakajime na nudlicky a spolu s ocistenym, na dilky nakrajenym celerem a na kolecka nakrajenou mrkvi pridame k masu s hrachem. Pridame dlouhych vlaken zbavene a na dilky nakrajene fazolky a jeste varime, az zelenina zmekne. Ke konci vareni pridame omyty a na ctvrtky nakrajene hlavkovy salat. Potom vyvar ocedime a podavame jako polevku. Maso se zeleninou a hrach podavame jak dalsi chod tak, ze maso rozdelime na talire a kolem nej ozdobne podle druhu rozlozime barevnou zeleninu a hrach.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. prosince 2009
Španělský hrnec
250 g zluteho hrachu, 2 cibule, 3 strouzky cesneku, 250 g hoveziho masa, 250 g skopoveho masa, 1 kureci stehno, 100 g slaniny, 200 g parku, 4 lzice oleje, sul, mlety pepr, drceny kmin, 300 g hlavkoveho zeli, 1/2 mensiho celeru, 300 g mrkve, 250 g zelenych fazolek, 1 hlavka salatu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat