13. prosince 2009

Zadělávané zelené fazole se zakysanou smetanou a houbovými karbanátky

1 kg zelených fazolí; 1 cibule; 2 - 3 stroužky česneku; mouka; červená mletá paprika; 2 dl zakysané smetany; 20 dkg hříbků; 40 dkg mletého hovězího masa; 1 žemle; 2 vejce; strouhanka; sůl; pepř; olej  

Na oleji zesklovatíme půlku nadrobno nakrájené cibule a přimícháme najemno nasekaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme zelené fazole. Podlijeme takovým množstvím vody, aby fazole byly pod hladinou, osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Rozpálíme olej, přisypeme mouku a připravíme světlou zásmažku. Stáhneme z plotny a zaprášíme červenou mletou paprikou, podlijeme studenou vodou, promícháme a zásmažkou zahustíme fazole. Několik minut necháme vařit, potom vmícháme zakysanou smetanu a vše dohromady ještě jednou důkladně povaříme. Hříbky osmahneme se špetkou soli na rozpáleném oleji. Do mletého masa přimícháme druhou půlku nadrobno nakrájené cibule a rozdrobíme vymačkanou žemli, kterou jsme předtím nechali namočenou ve vodě. Osolíme, opepříme a ochutíme červenou mletou paprikou. Do masové směsi vmícháme vajíčka, podušené houby a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a osmažíme je na hojném množství rozpáleného oleje. Zadělávané fazole podáváme s karbanátky.


Žádné komentáře:

Okomentovat