400 g fazoli, 900 g cibule, 6-8 strouzku cesneku, kousek sadla, sladka paprika, sul, pepr, 120 g slaniny
Fazole prebereme, proplachneme, namocime aj s jednou celou cibuli a strouzky cesneku uvarime domekka. Potom je scedime, nechame vychladnout a prolisujeme nebo rozmixujeme. Mezitim na sadle dozlatova osmazime oloupanou, na kolecka nakrajenou cibuli a promichame se sladkou paprikou. Polovinu osmazene cibule dame stranou, zbyvajici promichame s fazolovou kasi, osolime a opeprime. Tuto hmotu vlozime do vymasteneho pekace, zasypeme zbytkem cibule a navrch poklademe tenke platky obycajne nebo anglicke slaniny. Zapekame pri vyssi teplote v predhrate troube po dobu asi 30 minut. Podavame se zeleninovymi salaty.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat