6. prosince 2009

Zapečená sója s bramborami

300 g soji, 500 g brambor, 200 g tvrdeho syra, sul, 5 vajec, 1 velky porek, maslo, vegeta, kysana smetana

Soju prebereme, proplachneme studenou vodou a uvarime temer domekka. Pred dokoncenim vareni osolime a jeste chvili varime. Potom soju scedime. Nez se uvari soja, uvarime ve slupce brambory, zchladime je a oloupeme. Brambory nakrajime na platky. Porek ocistime, nakrajime na kolecka nebo spalicky a podusime chvili na kousku masla. V mise smichame pripravene brambory, soju, porek a nastrouhany tvrdy syr. Pekac dobre vymazeme maslem. Smes vlozime do pekace. Ve slehaci rozslehame vejce s vegetou a jednim kelimkem kysane smetany a tuto smes vlijeme do pekace. Zapekame v dobre vyhrate troube asi 30 minut. Hotovy pokrm na taliri ozdobime rajcetem, prouzky sterilovane cervene kapie a platkem sunky.

Žádné komentáře:

Okomentovat