16. prosince 2009

Zelenina zapečená s bramborami

4 osoby: 450 g mražené zeleninové směsi, 300 g brambor, stroužek česneku, tuk na vymazání formiček, 100 ml smetany, vejce, sůl, pepř, tymián, mletá paprika, 400 g červených fazolí, 50 g strouhaného sýra

Zeleninovou směsi necháme rozmrazit. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, vaříme v osolené vodě 10minut a poté je scedíme. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. 2 zapékací formičky vymažeme tukem a vyložíme plátky brambor. Rozšleháme smetanu s vejcem, okořeníme soli, pepřem, tymiánem a trochou mleté papriky a směs nalijeme na brambory. Červené fazole necháme okapat, smícháme je se zeleninou a s česnekem a rozložíme je na plátky brambor. Osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapékáme 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat