19. ledna 2010

Africké jehněčí kebaby s pomeranči

1/2 šálku čerstvých sekaných lístků cilantro (nať koriandru),1/2 šálku čerstvé sekané petrželky,3 prolisované stroužky česneku,1/2 lžičky mleté chilli papričky,1 lžička mletého kmínu,1/2 lžičky soli,1/2 šálku bílého jogurtu,2 lžíce čerstvé citrónové šťávy,500 g jehněčího masa,3 - 4 větší červené cibule,2 odpeckované neoloupané pomeranče

Maso nakrájejte na středně velké kostky. Pomeranče odrhněte, případně ostrouhejte svrchní chemicky ošetřenou kůru, rozčtvrťte, napříč rozkrojte na 3 – 4 dílky a vyberte pecičky. Cibule oloupejte, rozčtvrťte a dílky napříč překrojte. V mixeru dohladka rozmixujte jogurt, citrónovou šťávu, cilantro, petrželku,česnek, papriku, kmín a sůl. Směs vložte do mísy,přidejte kousky masa a dobře promíchejte, nechte aspoň 1 hodinu v chladu rozležet. Rozehřejte gril na střední teplotu. Napichujte na jehly střídavě kousky jehněčího, cibule a pomeranče (propichujte přes kůru). Grilujte 7 - 10 minut, za občasného otáčení.Podávejte s rýží nebo kuskusem.

Žádné komentáře:

Okomentovat