26. ledna 2010

Ananasové rizoto

2 malé ananasy nebo 1 větší,100 g rýže Arborio,300 350 ml plnotučného mléka,40 g piniových semínek (nebo slunečnicových),50 g másla,50 g hnědého cukru,1 svazeček máty,1 limetka,1 vanilkový lusk,špetka soli

Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli.Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky.V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů.

Žádné komentáře:

Okomentovat