27. ledna 2010

Anglický fazolový salát

200 g bilych fazoli, sul, 2 kostky cukru, 250 g brambor, 1 velke jablko, 2 kysele okurky, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 mrkev, 50 g tvrdeho syra, 1 lzice octa, citronova stava, 100 g majonezy, 2 lzice huste kysane smetany, pepr
 
Fazole namocime den predem a potom je uvarime s trochou soli a cukru domekka. Fazole ocedime, pridame uvarene, oloupane brambory, nakrajene na kosticky nebo na platky, nastrouhane jablko, syr, okurky, cibuli, uvarenou mrkev a celer. Vsechno dobre promichame, pokapeme octem a citronovou stavou, zalijeme majonezou a kysanou smetanou a okorenime peprem, pripadne dosolime. Nechame ulezet a podavame bud jako samostatny pokrm nebo jako prilohu ke smazenym rizkum ci rybam.

Žádné komentáře:

Okomentovat