27. ledna 2010

Bostonské opečené fazole

500 g malych loupanych fazoli, 100 g soleneho veproveho masa, pul lzicky horcice, 2 lzice rajskeho protlaku, 1 velka nasekana cibule, 4 lzice cerneho melasoveho cukru, 1 kavova lzicka soli

Fazole namocime pres noc ve vode, do niz dame 1 kavovu lzicku jedle sody. Varime je 5 minut ve vode, v niz se fazole macely a potom je premistime do studene vody. Polozime kus veproveho a cibuli na dno kastrolu a nasypeme fazole. Primichame horcici, cukr, protlak a sul a 3 dl vody a vlijeme do kastrolu. Zvolna dusime. Podle potreby pridavame dalsi vodu. Nakonec veprove z pod fazoli vyjmeme, rozkrajime na kostky a smichame s fazolemi. Podavame s cernym chlebem a s maslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat