500 g malych loupanych fazoli, 100 g soleneho veproveho masa, pul lzicky horcice, 2 lzice rajskeho protlaku, 1 velka nasekana cibule, 4 lzice cerneho melasoveho cukru, 1 kavova lzicka soli
Fazole namocime pres noc ve vode, do niz dame 1 kavovu lzicku jedle sody. Varime je 5 minut ve vode, v niz se fazole macely a potom je premistime do studene vody. Polozime kus veproveho a cibuli na dno kastrolu a nasypeme fazole. Primichame horcici, cukr, protlak a sul a 3 dl vody a vlijeme do kastrolu. Zvolna dusime. Podle potreby pridavame dalsi vodu. Nakonec veprove z pod fazoli vyjmeme, rozkrajime na kostky a smichame s fazolemi. Podavame s cernym chlebem a s maslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat