21. ledna 2010

Bramborová polévka s hráchem

1/4 litru mleka, 4 brambory, 30 g tuku, 30 g hladke mouky, 250 g hrachu, 6 strouzku cesneku, sul, pepr, kmin, majoranka, polevkove koreni Maggi
 
Predem namoceny hrach uvarime domekka. Soucasne uvarime domekka oloupane a prekrajene brambory se soli a kminem. Z mekkych brambor slijeme vodu, nechame ji stranou, brambory rozslehame s mlekem na kasi. Ke kasi z brambor pridame rozmixovany hrach i s tekutinou. Z tuku a mouky pripravime svetlou jisku, zalijeme ji chladnym vyvarem z brambor, rozslehame a zavarime do polevky. Dobr epovarime, okorenime prolisovanym cesnekem, osolime, opeprime, pridame majoranku. Do polevky muzeme pridat na kolecka nakrajeny parek. Podavame jako samostatny pokrm s krajicem chleba.


Žádné komentáře:

Okomentovat