1/4 litru mleka, 4 brambory, 30 g tuku, 30 g hladke mouky, 250 g hrachu, 6 strouzku cesneku, sul, pepr, kmin, majoranka, polevkove koreni Maggi
Predem namoceny hrach uvarime domekka. Soucasne uvarime domekka oloupane a prekrajene brambory se soli a kminem. Z mekkych brambor slijeme vodu, nechame ji stranou, brambory rozslehame s mlekem na kasi. Ke kasi z brambor pridame rozmixovany hrach i s tekutinou. Z tuku a mouky pripravime svetlou jisku, zalijeme ji chladnym vyvarem z brambor, rozslehame a zavarime do polevky. Dobr epovarime, okorenime prolisovanym cesnekem, osolime, opeprime, pridame majoranku. Do polevky muzeme pridat na kolecka nakrajeny parek. Podavame jako samostatny pokrm s krajicem chleba.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat