600 g brambor,200 g hrubé mouky,150 g krupice,1 vejce,100 g švestkových povidel,30 ml vody na rozředění povidel,2 l vody na vaření taštiček,100 g strouhanky,100 g moučkového cukru,150 g másla
Oloupané a uvařené brambory po zchlazení jemně nastrouháme , přidáme k nim sůl, krupici , prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Část hrubé mouky si ponecháme na podsypání.Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vypícháme kolečka o průměru asi 6 cm , na jejich střed naneseme povidla , vložíme do tvořítka a překlopíme. Nemáme-li k dispozici tvořítko , kolečko v polovině přeložíme , okraje pečlivě stiskneme. (Nebo těsto nakrájíme na čtverečky a překládáme po naplnění protilehlé cípy a tvoříme šátečky). Taštičky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme , lehce zamícháme, aby se nepřichytily u dna.Uvařené a okapané taštičky prosypeme nasucho osmahnutou houskou , posypeme moučkovým cukrem a přelijeme přepuštěným máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat