27. ledna 2010

Bramborový salát s bílými fazolemi

700 g brambor, 300 g bilych fazoli, 200 g sunkoveho salamu, 1 cibule, 2 nakladane okurky, 1 velke nebo 2 mala jablka, kousek mrkve a celeru, 2 natvrdo uvarena vejce, majoneza, sul, olej, pepr, horcice a ocet
 
Uvarene brambory nechame vychladnout, oloupeme je a nakrajime je na kosticky nebo na platky. Predem namocene fazole uvarime domekka, ocedime a nechame okapat. Ostatni prisady rovnez nakrajime na kosticky, mrkev a celer pouzijeme z polevky. Pridame majonezu, ochutime a opatrne promichame. Pridame jeste trochu oleje ak je-li salat husty, muzeme pridat i nekolik lzic neuslehane smetany ke slehani. Podavame jako svatecni prilohu ke smazenym rizkum.

Žádné komentáře:

Okomentovat