10 brambor, asi 30 dkg balkánského sýra, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 vejce, 2 lžíce směsi jemně krájeného estragonu nebo bazalky, oregana a petrželky, sůl, pepř, 1 hrnek vývaru z masoxu, tuk na vymazání pekáče.
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýra. Každou vrstvu posypeme bylinkami, mírně osolíme a opepříme. Poslední vrstvu tvoří brambory. zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až brambory téměř změknou. Poté je přelijeme rozšlehanými vejci promíchanými s jogurtem. Upečeme do zlatova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat