14. ledna 2010

Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem

16 středně velkých brambor,500 g tvarohu,8 lžic mléka,2 lžičky sekané petrželky,2 lžičky sekané pažitky,trochu černého pepře a soli
 

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory důkladně omyjte (případně očistěte kartáčkem) a osušte. Každý brambor zvlášť zabalte do kousku alobalu a pečte v troubě na středním roštu asi hodinu. Mezitím si připravte bylinkový tvaroh. Rozmíchejte tvaroh s mlékem na hustý krém. Podle chuti přidejte petrželku, pažitku, pepř a sůl.
Brambory vyndejte z trouby, alobal rozevřete a brambory svrchu nakrojte. Otvor naplňte bylinkovým tvarohem a brambory podávejte. K pečeným bramborám se velmi dobře hodí hlávkový salát nebo sklenice podmáslí.

Žádné komentáře:

Okomentovat