750 g jarních cibulek,500 g brambor,500 g čerstvých žampionů,300 g eidamu,40 g přepuštěného másla nebo oleje,sůl, petrželka,60 g čerstvého másla,čerstvě mletý pepř
Cibulky očistěte, omyjte, sytě zelenou horní nať odkrojte a použijte na salát nebo ozdobu jiných pokrmů. Cibulky včetně světlé natě šikmo nakrájejte na cca. 1 cm dlouhé dílky. Brambory oškrabte, omyjte a nakrájejte na kolečka, vložte je do vody, aby nezčernala.Žampióny očistěte, omyjte, nakrájejte na čtvrtky, nechte okapat a oschnout. Sýr nahrubo nastrouhejte.Rozehřejete máslo a poduste na něm houby,dokud se všechna tekutina neodpaří, pak osolte.Petrželku omyjte, nechte okapat a nahrubo nakrájejte.Hlubší zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní polovinu brambor, na ně polovinu cibulek,potom polovinu žampionů, petrželky a sýra. Osolte,opepřete a postup opakujte, až je mísa zaplněna.Povrch poklaďte vločkami čerstvého másla a nákyp vložte do předehřáté trouby. Při mírné teplotě pečte 45-50 minut dozlatova. Podávejte s čerstvým listovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat