15. ledna 2010

Čočka jako příloha

200 g cocky, kousek slaniny, 1 lzice oleje, kousek celeru, 1 mala cibule, 1 rajce, sul

Cocku neni treba vzdycky namacet, ale jenom ji prebereme a proplachneme. Do kastrolu dame na kosticky nakrajenou slaninu, nechame ji rozpustit, pridame trochu oleje a nadrobno nasekanou cibuli. Vsechno nechame zpenit, pridame ocisteny a nastrouhany celer, vsechno osmahneme, pridame cocku a asi 5 minut ji obracime v teto smesi na velmi mirnem plameni. Zalijeme vodou, aby cocka byla zakryta a pro dobrou chut pridame jeste jedno rozkrajene rajce, ktere muzeme predem ponorit do varici vody a sloupnout slupku. Cocku zvolna podusime, az nez je mekka. Po celou dobu duseni ji nechame zakrytou, pred dokoncenim cocku osolime a pripadne jeste dokorenime korenim vegeta.

Žádné komentáře:

Okomentovat