500 g cocky, sul, bobkovy list, 1 kelimek zakysane smetany, 3 lzice mouky, 6 strouzky cesneku
Cocku prebereme a dame varit do vody, ktere dame asi 3 cm nad povrch cocky. K vode na vareni pridame podle chuti 3-4 bobkove listy, ktere po 20 minutach vareni vyjmeme. Cocku varime asi pul hodiny, davame pritom pozor, aby voda nevyvrela, v tom pripade cocku podlijeme jeste sklenici vody. Kdyz je cocka mekka, pridame kelimek zakysane smetany, sul a nekolik strouzku oloupaneho a prolisovaneho cesneku. V trosce studene vody rozmichame 3 lzice polohrube mouky a za staleho michani vlijeme do cocky. K takto pripravene cocce podavame volske oka z vajec, dietni parky nebo kousek sunky. Chceme-li mit cocku obzvlast vyzivnou, rozmichame v takto upravene cocce jeste 1-2 vejce a jeste chvili v cocce povarime.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
15. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat