15. ledna 2010

Čočka na smetaně jako příloha

500 g cocky, sul, bobkovy list, 1 kelimek zakysane smetany, 3 lzice mouky, 6 strouzky cesneku

Cocku prebereme a dame varit do vody, ktere dame asi 3 cm nad povrch cocky. K vode na vareni pridame podle chuti 3-4 bobkove listy, ktere po 20 minutach vareni vyjmeme. Cocku varime asi pul hodiny, davame pritom pozor, aby voda nevyvrela, v tom pripade cocku podlijeme jeste sklenici vody. Kdyz je cocka mekka, pridame kelimek zakysane smetany, sul a nekolik strouzku oloupaneho a prolisovaneho cesneku. V trosce studene vody rozmichame 3 lzice polohrube mouky a za staleho michani vlijeme do cocky. K takto pripravene cocce podavame volske oka z vajec, dietni parky nebo kousek sunky. Chceme-li mit cocku obzvlast vyzivnou, rozmichame v takto upravene cocce jeste 1-2 vejce a jeste chvili v cocce povarime.

Žádné komentáře:

Okomentovat