750 ml vody v níž se máčely houby,750 ml vývaru,125 ml červeného vína,2 pokrájené červené cibule,3 stroužky česneku-rozdrceného,275 g přebrané a proprané čočky (nejraději drobnozrnné odrůdy),150 g namočených jemně pokrájených sušených hříbků,sůl,čerstvě mletý pepř,kapka tabasca,2 lžíce organa (dobromysli) a petrželky,2 lžičky čerstvého tymiánu,šťáva z poloviny citronu,
Do hrnce dejte 150 ml vody, ve které jste máčeli houby, 150ml vývaru a červené víno. Společně s cibulí a česnekem je přiveďte k varu. Zakryjte a zprudka povařte 5 minut. Sundejte pokličku a pokrm duste, dokud cibule nezměkne a nedusí se ve vlastní šťávě. Vmíchejte čočku, hříbky, vývar a zbytek vody, ve které jste máčeli houby.Vydatně opepřete, přiveďte k varu a pokračujte ještě 10 minut ve vaření bez pokličky. Pak ztlumte oheň a za občasného míchání duste částečně zakryté ještě 30-35 minut, dokud čočka nezměkne. Je-li třeba, přidejte více vývaru. Dobře osolte a chcete-li, přidejte tabasco. Vmíchejte čerstvé bylinky a citrónovou šťávu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat