15. ledna 2010

Čočka se smaženými brambúrky

500 g brambor, 3 lzice oleje, 1 cibule, kousek vareneho uzeneho masa, 1-2 mrkve, 700 g varene cocky, sul, pepr, spetka cukur, 2 lzice octa, petrzelka

Brambory oloupeme a rozkrajime na kousky. Opeceme na oleji dozlatova. Potom je osolime a opeprime. Zeleninu oloupeme. Cibuli a mrkev posekame na kosticky. Maso nakrajime na tenke platky. Na panvi rozehrejeme olej a opeceme na nem maso. Potom pridame cibuli s mrkvi a pod poklickou chvili dusime. Vsypeme uvarenou cocku, zalijeme trochou vody a vse spolecne kratce povarime. Pred dohotovenim prohrejeme jeste dokrupava opecene brambory. Pokrm osolime, pridame spetku pepre, spetku cukru a ochutime nekolika kapkami octa nebo citronove stavy. Pred podavnim posypeme nasekanou petrzelkou

Žádné komentáře:

Okomentovat