100 g suché oranžové čočky, 2 bobkové listy, stroužek česneku, PL olivového oleje, sůl, řeřichu nebo pažitku na ozdobu, 1 veku nebo toustový chléb, olivový olej
Čočku propláchneme, zalijeme vodou (cca 1 cm vody nad okraj čočky), přidáme bobkové listy, dvě tři špetky soli a vaříme asi 15 minut až se voda vyvaří a čočka je mírně převařená.Čočku necháme zchladnout, přimícháme olivový olej a rozdrcený stroužek česneku.Toustové chleby vykrajujeme formičkami/dětem/ a opečeme lehce potřené olivovým olejem na pánvi nebo v troubě. Pomazánku mažeme na rozpečené chleby a zdobíme řeřichou nebo pažitkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat