200-300 g zbylych fazoli nebo 1/2 balicku predvarenych fazoli, sul, pepr, 1 velka cibule, maslo, 5 vajec, 2 balicky drozdi
Fazole, ktere nam zbyly, nebo fazole pripravene z predvarenych fazoli rozmixujeme na jemnou kasi. Dbame, aby ve fazolich nebyla zadna tekutina, ve ktere se varily. Na masle v kastrolku zpenime velmi jemne nasekanou cibuli, pridame nejmene 2 balicky drozdi a michame tak dlouho, dokud drozdi nezacne zlatnout a pekne vonet. Do drozdi vmichame 5 vajec a jeste chvili michame, nez vejce ztuhnou. Do smesi pridame pripravene rozmixovane fazole, dochutime soli, peprem, pripadne najemno nasekanou kyselou okurkou. Je to vyborna a zdrava pomazanka na tmavy chleb nebo celozrnne pecivo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat