27. ledna 2010

Fazolová pomazánka s droždím

200-300 g zbylych fazoli nebo 1/2 balicku predvarenych fazoli, sul, pepr, 1 velka cibule, maslo, 5 vajec, 2 balicky drozdi

Fazole, ktere nam zbyly, nebo fazole pripravene z predvarenych fazoli rozmixujeme na jemnou kasi. Dbame, aby ve fazolich nebyla zadna tekutina, ve ktere se varily. Na masle v kastrolku zpenime velmi jemne nasekanou cibuli, pridame nejmene 2 balicky drozdi a michame tak dlouho, dokud drozdi nezacne zlatnout a pekne vonet. Do drozdi vmichame 5 vajec a jeste chvili michame, nez vejce ztuhnou. Do smesi pridame pripravene rozmixovane fazole, dochutime soli, peprem, pripadne najemno nasekanou kyselou okurkou. Je to vyborna a zdrava pomazanka na tmavy chleb nebo celozrnne pecivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat