27. ledna 2010

Fazolový Kuskus

200 g cervenych fazoli, 200 g cernych fazoli, 200 g jehneciho masa, 200 g kureciho masa, sul, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g bileho zeli, podle chuti feferonky, olivovy olej, maslo, 150 g hrube krupice, pepr, mleta paprika

Cervene i cerne fazole nechame asi 6 hodin bobtnat ve vode. Dusime je pod poklickou, tesn epred zmeknutim pridame 200 g skopoveho masa nakrajaneho na kostky, 200 g kureciho masa nakrajeniho na nudlicky, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a bile zeli nastrouhane na hrubse nudlicky. Osolime, ochutime feferonkou a dusime domekka. V kastrole na olivovem oleji a lzici masla osmahneme 150 hrube krupice. Osolime, okorenime peprem a lzickou mlete papriky, zalijeme trochou vyvaru z fazoli a provarime. Na talir rozprostreme krupici, na kterou aranzujeme smes masa a zeleniny. Bohate posypeme sekanou petrzelkou a podavame bud samotne, nebo s toastem.

Žádné komentáře:

Okomentovat