200 g cervenych fazoli, 200 g cernych fazoli, 200 g jehneciho masa, 200 g kureciho masa, sul, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g bileho zeli, podle chuti feferonky, olivovy olej, maslo, 150 g hrube krupice, pepr, mleta paprika
Cervene i cerne fazole nechame asi 6 hodin bobtnat ve vode. Dusime je pod poklickou, tesn epred zmeknutim pridame 200 g skopoveho masa nakrajaneho na kostky, 200 g kureciho masa nakrajeniho na nudlicky, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a bile zeli nastrouhane na hrubse nudlicky. Osolime, ochutime feferonkou a dusime domekka. V kastrole na olivovem oleji a lzici masla osmahneme 150 hrube krupice. Osolime, okorenime peprem a lzickou mlete papriky, zalijeme trochou vyvaru z fazoli a provarime. Na talir rozprostreme krupici, na kterou aranzujeme smes masa a zeleniny. Bohate posypeme sekanou petrzelkou a podavame bud samotne, nebo s toastem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat