27. ledna 2010

Fazolový salát s jogurtem a smetanou

400 g jakychkoliv fazoli, sul, pepr, citronova stava, cukr, 1 cibule, porek, 100 g sunky, 3 vejce uvarena natvrdo, 1/2 kelimku bileho jogurtu, 1/2 kelimku zakysane smetany
 
Fazole namocime a uvarime domekka. Pridame sul, pepr, citronovou stavu, trochu cukru a na kosticky nakrajenou cibuli. Porek nakrajime na kolecka, vejce uvarena natvrdo oloupeme a nakrajime rovnez na kolecka. Sunku nakrajime na male kosticky nebo na nudlicky. Sunku, porek, vejce pridamek fazolim, zamichame do nich bily jogurt a smetanu, vse dobre promichame a dochutime podle vlastni chuti. Tento bohaty a vyzivny salat podavame jako samostatny pokrm nebo jako predkrm s bylim pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat