19. ledna 2010

Gyros kebab

1 lžička sušeného oregana,1 lžička mletého kmínu,1/4 lžičky soli a pepře,2 stroužky prolisovaného česneku,200 ml bílého jogurtu,500 g jehněčí kýty, pokrájené na kostky cca. 3 x 3cm,2 větší cibule pokrájené na čtvrtiny a pak ještě napříč,16 třešňových rajčat, olej

Koření, sůl, česnek a jogurt smíchejte v míse. Přidejte maso a dobře promíchejte, přikryjte, dejte do lednice na 8 hodin marinovat,občas vše promíchejte. Před grilováním vyndejte maso z marinády a odstraňte ji. Napíchejte je střídavě s cibulí a rajčaty na 8 jehel. Připravte gril, vložte kebaby na mřížku potřenou olejem a grilujte zhruba 5 minut po každé straně nebo do požadovaného stupně propečení, ale tak, aby maso zůstalo šťavnaté.Podávejte s bílým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat