13. ledna 2010

Hovězí steak s houbami a kuskusem

320 g žampiónů,350 g libového hovězího,10 lžic citrónové šťávy,olej,petrželová nať,2 lžíce sojové omáčky,1 masový vývar v kostce,500 g brokolice,1 feferonka,3 stroužky česneku,150 g kuskusu,sůl, mletý pepř

Žampiony omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepejte, osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou. V pekáčku opečte maso z obou stran na rozehřátém oleji. Opečené vyndejte a uchovejte v teple. Na zbylém oleji orestujte houby, vraťte opečené maso, ochuťte sójovou omáčkou, podlijte vývarem a dejte do trouby péci. Feferonku zbavte semínek, nakrájejte na proužky, česnek na plátky a přidejte k masu.Omytou brokolici rozdělte na růžičky, povařte v mírně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Kuskus zalijte vroucí vodou, osolte a nechte nabobtnat. Při podávání servírujte maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu. Zdobte sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat