120 g hrachu, kousek celeru, 1 mrkev, 1 cibule, 2 lzice oleje, 20 g hladke mouky, sul, pepr, majoranka, cesnek, hrnek mleka, 2 lzice oleje, 2 krajice chlebe
Hrach prebereme, proplachneme a namocime do druheho dne. V teze vode varime soucasne s dobre ocistenym celerem, mrkvi a oloupanou cibuli vcelku. Po zmeknuti vyjmeme jen cibuli, hrach i zeleninu rozmixujeme, spojime se zvlast pripravenou a povarenou jiskou z oleje a hladke mouky. Dochutime soli, peprem, majorankou a strouhanym cesnekem. Polevku zjemnime mlekem. Podavame s chlebem nakrajenym na kosticky a osmazenym na oleji.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat