14. ledna 2010

Kořeněné smažené brambory

2 lžíce slunečnicového oleje,500 g malých červených nebo nových brambor, pokrájených na 5 mm kolečka,1 červená paprika bez semínek, pokrájená na tenké proužky,1 cibule na tenké proužky,1 lžíce mletého kmínu,1 lžička mletého koriandru,1/2 lžičky mletého chilli koření,3 lžíce čerstvého, nakrájeného koriandru (nebo další
lžička mletého),90 ml kysané smetany,2 lžičky máku,mořská sůl


Rozehřejte olej ve velké teflonové pánvi nebo ve Woku na mírném ohni. Přidejte brambory, červenou papriku, cibuli, kmín, mletý koriandr,chilli a 3 polévkové lžíce vody. Smažte za míchání 15 minut než brambory změknou. Sundejte z ohně a posypejte čerstvým koriandrem. Zamíchejte kysanou smetanu, posypejte mákem, ochuťte a podávejte na čerstvých salátových listech.

Žádné komentáře:

Okomentovat