Kukuřičná zrna obsahují vitaminy skupiny B (kukuřice má proto zklidňující účinky, které navozuje především vitamin B1), vitamin A, minerální látky (mangan, železo, hořčík, selen i zinek) a vlákninu, stejně jako lidskému zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny.Díky obsahu selenu je kukuřice řazena mezi prostředky prevence proti nádorovým onemocněním. Kromě toho údajně snižuje hladinu cholesterolu v krvi, a protože neobsahuje lepek, je vhodnou součástí bezlepkové diety. Kukuřice také možná posiluje imunitní systém i schopnost soustředění, pozitivně ovlivňuje vzhled pokožky a podporuje krvetvorbu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat