13. ledna 2010

Kuřecí stehna s bylinami, česnekem a fazolovou kaší

2 pol. lžíce nakrájené čerstvé petrželky,špetka sušeného tymiánu,2 drcené stroužky česneku,4 kuřecí stehýnka nebo špalíčky,trochu másla,1 malá najemno nakrájená cibule,cca 400 g plechovka velkých fazolí,50 g strouhaného sýru Čedar,pažitka nebo petrželka na zdobení

Smíchejte petržel, tymián a česnek, osolte a opepřete. Uvolněte kůži na kuřeti a dejte bylinkovou směs mezi kůži a maso.Kuře osmahněte dozlatova ve velké pánvi cca 10 minut na každé straně, začněte kůží dolů. Mezitím v malé pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibulku do měkka. Přidejte fazole,prohřejte je a poté rozmačkejte mačkátkem na kaši. Vmíchejte čedar a ochuťte. Rozdělte kaši na dva talířky, přidejte kuře,ozdobte pažitkou či petrželkou a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat