2 pol. lžíce nakrájené čerstvé petrželky,špetka sušeného tymiánu,2 drcené stroužky česneku,4 kuřecí stehýnka nebo špalíčky,trochu másla,1 malá najemno nakrájená cibule,cca 400 g plechovka velkých fazolí,50 g strouhaného sýru Čedar,pažitka nebo petrželka na zdobení
Smíchejte petržel, tymián a česnek, osolte a opepřete. Uvolněte kůži na kuřeti a dejte bylinkovou směs mezi kůži a maso.Kuře osmahněte dozlatova ve velké pánvi cca 10 minut na každé straně, začněte kůží dolů. Mezitím v malé pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibulku do měkka. Přidejte fazole,prohřejte je a poté rozmačkejte mačkátkem na kaši. Vmíchejte čedar a ochuťte. Rozdělte kaši na dva talířky, přidejte kuře,ozdobte pažitkou či petrželkou a podávejte.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. ledna 2010
Kuřecí stehna s bylinami, česnekem a fazolovou kaší
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat