23. ledna 2010

Madraská rýže

200 g rýže., šalotka nebo mladá cibulka., 2 stroužky česneku., KL kurkumy nebo jemného kari., 20 g másla., 0,5 dl oleje., 2 PL loupaných sekaných mandlí., 2 PL hrozinek., 1/2 červené papriky., 1/2 žluté papriky., 1/2 zelené papriky., jablko., banán., kostka drůbežího vývaru., sůl., pepř.,
Šalotku a česnek najemno usekáme. Do kastrolu vlijeme olej, přidáme máslo a na mírném ohni na tuku šalotku a česnek osmahneme. Oloupeme jablko a banán a nakrájíme je na malé kostičky. Stejným způsobem nakrájíme i papriky. Rýži vysypeme na šalotku a společně osmahneme. Kostku drůbežího vývaru rozpustíme v takovém množství vody, které odpovídá dvojnásobku dávky rýže. Vývarem zalijeme rýži. Poprášíme kurkumou, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut bez pokličky na mírném ohni. Na pánvi s trochou oleje osmahneme piniová jadérka a mandle. Jakmile je rýže uvařená, necháme ji odpočinout. Po chvilce ji jemně promícháme vidličkou a přidáme připravenou směs jader, ovoce a paprik.
Rada: Tato rýže se výborně hodí k jehněčímu na kari nebo případně k rybám.

Žádné komentáře:

Okomentovat