19. ledna 2010

Makaróny s houbami a kopřivami

300 g čerstvých nebo hrst sušených hub,3 hrsti mladých kopřivových listů,2 větší cibule,1 karotka,1 malý rajský protlak a tři lžíce kečupu,3 stroužky česneku,500 g makarónů,bazalka, oregano nebo koření na špagety,kořenicí směs typu vegety,mletý pepř, sůl, olej

Čerstvé houby očistěte a nakrájejte, sušené několik hodin předem namočte, slijte, nechte okapat a nakrájejte.Cibuli nasekejte nadrobno, karotku očistěte a najemno nastrouhejte, kopřivy operte, nechte okapat a najemno nasekejte. Na hlubší pánvi rozehřejte olej, zpěňte na něm cibulku, přidejte karotku, chvíli míchejte, přidejte houby a několik minut je poduste. Osolte, opepřete, zalijte trochou horké vody, vložte protlak, kečup a nechte zvolna dusit, občas promíchejte, případně dolijte horkou vodu. Na závěr přidejte kopřivy, promíchejte a doduste,ochuťte prolisovaným česnekem, kořením, promíchejte,odstavte a dejte do tepla rozležet. Makaróny uvařte v osolené vodě se lžící oleje podle návodu, zceďte a nechte okapat. Vraťte do hrnce, zakápněte olejem a protřepte,aby se promastily. Omáčku v pánvi promíchejte a přelijte jí porce makarónů na talířích. Podávejte se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat