750 g netučného vykostěného jehněčího,pokrájeného na kostky,1 červená cibule nakrájená najemno,4 - 5 prolisovaných stroužků česneku,2 lžičky mletého kmínu,2 lžičky sušené bylinkové provensálské směsi,1/2 čajové lžičky kurkumy,šťáva ze 2 citrónů,1 lžíce papriky,3 lžíce nakrájené čerstvé koriandrové nati (cilantro),1 lžíce olivového oleje,sůl a čerstvě mletý černý pepř,čerstvé bobkové listy (lze i sušené),čerstvá paprika a čtvrtky citrónů na zdobení
Na salát : 2 velké pomeranče, oloupané a pokrájené na kousky,1 malý růžový grapefruit, oloupaný, vypeckovaný a pokrájenýna kousky,1 červená cibule, nakrájená na jemné plátky,1 hrst pokrájené řeřichy,3 lžíce jablečného octa,sůl a čerstvě mletý černý pepř
Maso vložte do mísy společně s cibulí, česnekem, bylinkami,kmínem, kurkumou, citrónovou šťávou, paprikou, 1 lžící cilantra, olivovým olejem, solí a pepřem.Dobře promíchejte, přikryjte a marinujte 3 hodiny při pokojové teplotě nebo ještě lépe přes noc v lednici.Poté je napichujte na grilovací jehly, mezi kousky masa vkládejte vždy tři bobkové listy. Grilujte na každé straně 5 - 6 minut nebo až jsou kousky propečené,ale nesmějí být přesušené.Zatímco se maso griluje, smíchejte všechny ingredience na salát. Hotové ražniči podávejte na prkénku posypanézbylou nakrájenou koriandrovou natí, ozdobené paprikou a kousky citrónu a se salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat